img-blog

Cinc raons per triar la Costa Càlida

img-usuario
8/10/2021

T'ho vares prometre! I ha arribat el moment de complir amb aquesta promesa, perquè aquest ha estat un any molt difícil per a tots i et mereixes unes vacances en un lloc com la Costa Càlida. El millor lloc per a oblidar-te de les presses, el rellotge, les obligacions i la rutina i preocupar-te només de gaudir de forma segura de tot el que la Regió de Múrcia pot oferir-te.

Platges d’arena fina i cales recòndites; un clima suau i 300 dies de sol. La Costa Càlida és tot això i molt més, per això et portem cinc raons perquè coneguis millor la Regió de Múrcia i l’escullis com la millor destinació per a les vacances.

NATURA I ESPORT

Si busques una destinació per practicar algun esport aquàtic la Costa Càlida és el teu lloc, des del Mar Menor fins Àguiles, passant per La Manga i Mazarrón.

Sabies que el Mar Menor és la llacuna salada més gran d'Europa? Aquí podràs practicar des de vela a pàdel surf o caiac. Però si el que prefereixes és bussejar i conèixer el fons marí a la Costa Càlida trobaràs les major concentració de restes històrics de la Mediterrània, dues reserves marines protegides, la de Cabo de Palos i la de Isla Hormigas y Cabo Tiñoso, a més d’una increïble biodiversitat marina.

https://www.murciaturistica.es/es/buceo/

Si prefereixes terra ferma, a la Regió de Múrcia trobaràs 7 parcs regionals, 19 espais naturals protegits, 9 senders de gran recorregut i més de 100 de petit recorregut per ascendir, passejar, escalar o anar en bici. I si t’agrada més l'aventura, pots fer espeleologia a les Cuevas del Puerto de Calasparra, descendir el riu Segura o practicar parapent o ala delta.

https://www.murciaturistica.es/es/naturaleza/

CULTURA

Un dels elements que defineix una destinació és el seu llegat, la barreja de cultures que al llarg de la història que han construït la seva identitat. Per això volem convidar-te a descobrir la Regió de Múrcia més cultural, les seves ciutats, la seva història, el seu patrimoni o les seves festes.

Pots passejar per Múrcia, la capital de l'eterna primavera o visitar Cartagena, una ciutat amb més de 3.000 anys d'història, amb el seu teatre romà i el museu que et convida a reviure l'esplendor d'aquest imperi. També pots gaudir de Lorca i el seu ampli patrimoni barroc o conèixer Caravaca de la Cruz, la cinquena ciutat Santa de la Cristiandat.

Però a més del patrimoni material, la Regió de Múrcia és coneguda pel seu patrimoni immaterial, ja que moltes de les seves festes tradicionals han estat declarades d'Interès Turístic Internacional, com la Setmana Santa de Múrcia, Cartagena i Lorca; el Carnaval de Águilas; el Bando de la Huerta i l'Enterrament de la Sardina de Múrcia; les festes de la Santíssima i Vera Cruz de Caravaca i el Festival del Cante de les Minas de la Unión. Si la teva visita coincideix amb alguna d'elles, no te les perdis!

https://www.murciaturistica.es/es/fiestas_y_festivales/

GASTRONOMIA

I en aquesta llista de motius no podia faltar la nostra impressionant oferta gastronòmica. No en va, la Regió de Múrcia ha estat escollida com a Capital Espanyola de la Gastronomia 2021 per la seva quantitat i varietat de propostes, tant dolces com salades, que faran les delícies dels més sibarites i et descobriran sabors nous.

El “caldero”, guisat típic de la Mar Menor, elaborat a base de brou de peix i arròs i servit amb all, la “marinera”, la tapa més icònica de la Regió que pots provar a la plaça de las Flores de Múrcia o el “paparajote”, les postres murcianes per excel·lència de la Regió que pots acompanyar amb un potent “cafè asiàtic”.

https://www.murciaturistica.es/es/enogastronomia/

Com a complement a la seva oferta gastronòmica, a la Costa Càlida també podràs gaudir de tres denominacions d'origen vinícoles, Jumilla, Yecla i Bullas, que et convidem a conèixer seguint la ruta del vi.

https://www.murciaturistica.es/es/enoturismo_rutas_del_vino/

BENESTAR

Si el que busques en les teves vacances és passar uns dies de desconnexió i relax, la Costa Càlida també és el teu destí ideal ja que t'ofereix la possibilitat de cuidar-te i mimar-te amb una gran varietat de spas, centres de talassoteràpia, balnearis i establiments especialitzats en la cura del teu cos i la teva ment.

A la Regió de Múrcia, que ha estat guardonada en diverses ocasions com a destinació de salut, trobaràs més de 5.000 places d'allotjament en establiments de salut, al servei del teu benestar, la teva salut i la teva bellesa, a la vora de la mar o prop d'enclavaments històrics. Donar-se un bany sota les estrelles als balnearis d'Archena o de Fortuna és una molt bona opció per començar.

“MOMENTOS SEGUROS”

Perquè la teva estada a la Costa Càlida sigui inoblidable, podràs triar entre un catàleg de "Momentos Seguros", experiències amb les que podràs gaudir de tota la Regió a través d’activitats al mar, a la muntanya, a la natura o nivell gastronòmic amb confiança, seguretat, aforament limitat, sense aglomeracions i amb totes les mesures d'higiene.

A més de totes les raons anteriors, a la Regió de Múrcia t'ho posen fàcil, per això ofereixen a tots els turistes una assegurança gratuïta que, en el cas de contagi per COVID-19, cobreix les despeses sanitàries, de transport i allotjament a aquells visitants que s'hagin allotjat en un establiment turístic reglat.

https://www.murciaturistica.es/es/seguro_covid/

Necessites més raons per visitar la Regió de Múrcia?

T'ho vares prometre!