img-blog

Cinc destinacions per passar un Halloween de por

img-usuario
10/19/2021

Ets dels que gaudeix amb Halloween? Si la teva resposta és sí, segueix llegint, perquè avui et proposem cinc destins per gaudir d'un aterridor Halloween i molt més a prop del que imagines.

Però comencem pel principi. La festa que avui coneixem com Halloween es remunta a l'època celta i té el seu origen en el Samhain, que en celta significa "fi de l'estiu". Era una festivitat que celebrava la finalitat de l'any celta, quan els dies s'anaven fent més curts i les nits més llargues. De fet, els celtes creien que el dia 31 d'octubre, coincidint amb el seu canvi d'estació, els esperits dels difunts tornaven a el món dels mortals durant una nit. Amb l'arribada del cristianisme als països celtes, el nom de la celebració va canviar per dir-se All Hallow's Eve (la revetlla de tots els Sants) i d'aquí ve Halloween.

El Halloween que coneixem i celebrem avui ve inspirat per la tradició nord-americana, però van ser els emigrants britànics, principalment escocesos i irlandesos els que la van portar a Amèrica. Per això avui et proposem viatjar a algunes de les destinacions d'on és originària aquesta festa.

Edimburg i Dublín

La nostra primera proposta és la capital d'Escòcia, Edimburg, una ciutat coneguda pel seu casc històric, el seu castell medieval i el festival internacional de teatre. Aquesta ciutat, solcada de passadissos i carrerons empedrats és l'escenari ideal per passar una nit de por, sumant-te a les diferents propostes de l'Edimburgh Horror Fest de l'22 a l'31 d'octubre.

Irlanda, i més concretament Dublín, és un altre dels destins europeus amb més tradició a l'hora de celebrar Halloween, de fet és aquí on té el seu origen aquesta festa. Si ets un amant de les emocions fortes i Halloween és la teva celebració preferida no et pots perdre el Regne del malson que envaeix Dublín la segona quinzena d'octubre. Però si prefereixes alguna cosa més tranquil·la, tens celebracions aptes per a tots els públics en diferents punts de la ciutat.

París i Estocolm

França també va tenir un període celta, així que París també és una de les parades que et proposem en el nostre viatge de Halloween per Europa. París és una ciutat plena de vida i amb mil coses per veure i per fer durant tot l'any i per Halloween no podia ser menys. I més enllà de visitar i celebrar Halloween a Disneyland Paris o al Parc Asterix (opcions perfectes si vas amb nens), podràs viure una nit esgarrifosa a la casa encantada Manoir de París.

Estocolm, la capital sueca, és una altra de les ciutats europees on la celebració de Halloween va guanyant seguidors any rere any. Si et ve de gust un Halloween més fred, però no menys terrorífic, pots gaudir de l'Stockholm Halloween Parade, el major esdeveniment relacionat amb aquesta festa de tota Escandinàvia. A més, des de finals d'octubre fins a mitjans de desembre pots donar-te un passeig pel casc antic més fantasmal a la Stockholm Ghost Walk.

Halloween a Madrid

Però si no vols allunyar-te gaire de casa, Madrid és una bona opció per gaudir de diferents propostes en la nit més terrorífica de l'any. Una divertida i aterridora gimcana friki per a tots els públics, festes temàtiques, cases encantades, escape rooms i moltes propostes més per gaudir i passar por a parts iguals en HalloweenMadrid. Amb quina et quedes?