img-blog

5 ciutats que no et pots perdre al Canadà

img-usuario
17/09/2024

Si penses en Canadà, és possible que el primer que vingui a la teva ment siguin meravelloses escenes naturals amb llacs blaus, vegetació exuberant i muntanyes escarpades. Per suposat, aquest país nord-americà ofereix abundant natura, però també ciutats plenes de vida i amb una rica cultura per descobrir. Segueix llegint i t’expliquem quines són les 5 ciutats que no pots perdre't en el teu viatge al Canadà.

1. Vancouver, la ciutat dels ponts penjants

A l'extrem oest del país es troba Vancouver, considerada una de les millors ciutats per viure del món. Està situada a l'estat de Columbia Britànica i és una urbs verda i vibrant. Entre les activitats que pots realitzar en la teva visita a Vancouver hi ha conèixer el Parc Stanley, que compta amb diversos llacs i on és possible observar esquirols i altres animals en llibertat. L'àrea de Despesawn, amb el seu icònic rellotge de vapor, està repleta de restaurants i cafeteries, mentre que el carrer Granville és una de les artèries principals. Per als qui busquin adrenalina, a Vancouver hi ha moltes activitats per fer, com creuar el pont en suspensió de Lynn Canyon o el de Capilano, aquest últim de més de 130 metres de longitud.

2. Montreal, estil europeu a l'altre costat de l’oceà

Ens desplacem fins a l'altra punta del país per explorar una altra de les ciutats imperdibles del Canadà. Montreal és una urbs d'estil europeu on es parla francès i, segurament, és una de les més econòmiques del país. Entre els seus atractius turístics, ens trobem amb el Vell Montreal, un entramat de carrerons amb multitud de restaurants per tastar la gastronomia local. Quan el clima ho permet, un bon espai per gaudir a l'aire lliure és el Port Vell de Montreal. I per gaudir de les millors vistes de la ciutat, no oblidis pujar a la Torre Montreal.

3. Toronto, la ciutat que mai s’atura

En aquesta llista de ciutats que visitar al Canadà no pot faltar Toronto, la més gran del país. Al disposar de les millors oportunitats laborals, no és d'estranyar que sigui una urbs cosmopolita, amb una societat diversa i multicultural. Per la seva fabulosa localització, és el punt de partida perfecte per visitar els Cascades del Niàgara, a menys de 2 hores per carretera. Però també són molts els atractius urbans de Toronto. Per exemple, la Torre CN, ideal per observar l'skyline de la ciutat; Dundas Square, un districte ple de cartells lluminosos; l'exòtic barri xinès, considerat el més gran del Canadà, o el mercat de Kensington. L'oferta d'oci és immensa a Toronto, així que és impossible avorrir-se.

4. Banff, natura en estat pur

Si busques endinsar-te en els formidables parcs nacionals del Canadà, Banff pot ser el teu centre d'operacions. Aquesta ciutat està situada a prop de Vancouver i encara més de Calgary, en plenes Muntanyes Rocoses Canadenques. Els entusiastes de l'aventura i les activitats a la natura no trobaran un destí millor que aquest. Si t'agrada la pràctica de l'esquí i altres esports d'hivern, el Parc Nacional Banff és un lloc imperdible. La temporada d'esquí sol durar des del mes de novembre fins a finals de maig. Aquest parc també ofereix nombroses rutes senderistes i carreteres escèniques que proporcionen fotos de postal.

5. Quebec

Tanquem aquesta llista amb El Quebec, no gaire lluny de Montreal. Ubicada a la part francòfona del país, durant el teu passeig per aquesta ciutat notaràs la seva essència francesa. Declarat Patrimoni de la Humanitat per la Unesco, el Vell Quebec és ple de carrers amb encant i, de fet, molts se situen entre els més antics de Nord-amèrica. Perd-te sense rumb també per la zona anomenada Basse Ville, on es troben punts d'interès com el Museu de la Civilització. I si necessites una mica d'aire pur, no dubtis a acudir al Parc Battlefields, considerat el pulmó verd de la ciutat. Finalment, no passis per alt la coqueta illa d'Orleans, situada a un pas del centre del Quebec. Exprimeix al màxim aquest lloc que et semblarà que està detingut en el temps.

Canadà no podria entendre's sense els seus nuclis urbans. Aquestes són les 5 ciutats que t'acostaran a l'ànima d'aquest país.