img-blog

Boa Vista, l'illa imprescindible de Cap Verd

img-usuario
28/04/2023

Cap Verd és un arxipèlag d'origen volcànic situat a uns 500 quilòmetres a l'oest del Senegal. Aquest país, que ni és cap ni és verd, està format per 15 illes de les quals només 9 estan habitades. Aquesta antiga colònia portuguesa és coneguda també com el Carib Africà, encara que a més de les seves espectaculars platges, el país es caracteritza per ser una barreja de muntanya, platja i desert.

 

Les principals illes de Cap Verd són Illa de la Sal, una de les més conegudes i turístiques; Santiago. que acull Praia la capital del país i és famosa pel seu ambient musical i Boa Vista, on podràs trobar la que és considerada una de les platges més boniques dÀfrica, la Praia de Santa Mònica.


 

Si bé a tot el país es respira un ambient relaxat, caracteritzat per la morabesa (hospitalitat en crioll) de tots els seus habitants, avui ens aturarem en aquesta última illa i explicar-te per què és una de les destinacions estrella per a aquest estiu.


 

Platja i desert

Un dels principals atractius de Boa Vista són les seves platges, ideals per als amants del surf a les seves diferents variants. Tant si ets un expert com si et ve de gust provar per primera vegada, aquí podràs practicar o aprendre surf, kitesurf o windsurf. I encara que és cert que algunes de les seves platges no són aptes per al bany a causa del fort onatge, totes són impressionants, com la platja d'Estoril, la de Cabral o la ja esmentada platja de Santa Mònica.

 

 

I convivint amb aquestes platges tropicals trobaràs un altre dels paisatges típicament africans, el desert. A Boa Vista hi ha el desert de Viana, un dels paisatges més sorprenents de l'illa, amb les seves dunes de sorra fina des de les quals podràs contemplar el que s'ha convertit en una de les icones de l'illa: el naufragi de Santa Maria, amb les restes d'un vaixell mercant d'origen espanyol que va encallar el 1968.

 

Tortugues i peixos

Una altra de les característiques que fan de Boa Vista una destinació especial és la impressionant fauna que habita aquesta illa. Des dels peixos, dofins, balenes i taurons de les seves aigües fins a les tortugues bobes.

Cap Verd és el tercer lloc del món de nidificació més important per a aquesta mena de tortugues. Si ho visites durant l'estiu és possible que puguis contemplar un espectacle natural únic, ja que aquestes tortugues marines s'aproximen a les costes de Boa Vista per desovar. Les tortugues caven un forat on dipositen els seus ous, al voltant de 100 cadascuna, els enterren i tornen al mar.

A més, aquesta zona és també una de les destinacions preferides de les aus migratòries i aquí trobaràs més de 150 tipus d'aus diferents.

Cultura i gastronomia

Boa Vista, a més de natura, paisatge i fauna, té un atractiu cultural i gastronòmic que pots conèixer a través de la capital de l'illa, Sal Rei. Aquesta ciutat va ser fundada al segle XIX per colons portuguesos i el seu nom es deu al fet que durant l'època colonial la zona es va utilitzar principalment per a la producció de sal. Davant la badia de Sal Rei es pot veure un petit illot, el Djeu, amb un fort anomenat Duc de Bragança, construït pels portuguesos a l'època colonial per protegir la badia dels atacs pirates.




En aquesta petita ciutat, podràs gaudir també de les propostes gastronòmiques de Boa Vista, moltes protagonitzades per peix i marisc, com la llagosta, el cranc, el pop, la tonyina, el peix serra, o el famós cargol. Encara que sens dubte, la base de la cuina local és el blat de moro, preparat de diferents maneres, generalment acompanyat de carn de porc, fesols, mandioca i moniatos. L'estrella de la cuina de Cap Verd, barreja de les cuines africana i portuguesa, és la cachupa, un puré de blat de moro amb plàtans verds, batata, carbassa, tomàquets, col i cansalada entre altres ingredients que pots tastar pràcticament a qualsevol lloc.

Com pots comprovar, Boa Vista, també anomenada l'illa de les Dunes, ho té tot per convertir-se en la teva propera destinació de vacances: impressionants platges, espectaculars deserts, un clima càlid i sec, una interessant cultura i l'amabilitat dels seus habitants convertiran el teu viatge en inoblidable.