img-blog

Descobreix el Carib amb els cinc sentits

img-usuario
20/04/2023

Una de les destinacions de vacances més populars del món és el Carib, el nom amb què es coneix el Mar Carib i totes les illes i costes que envolten aquest mar. Es tracta d'una zona extensa, on conviuen diferents estats, cultures i identitats,  ja que aquí trobem 24 països i 19 dependències o territoris que encara depenen de països europeus com a herència d'un passat colonial.

La diferència de cultures i maneres de veure el món que conviuen al Carib fa d'aquest lloc un dels més especials del món. Avui et convidem a descobrir-ho i que t'hi submergeixis amb els cinc sentits.

Olfacte i gust: Olors i sabors

El nostre recorregut pels cinc sentits comença pel gust i l'olfacte. Si bé sabem que un dels principals atractius del Carib són les seves platges i el seu agradable clima, no podem oblidar que aquesta zona compta amb una gastronomia molt rica i variada.

Un exemple d'aquesta gastronomia és la que pots assaborir a Cartagena de Indias. Aquesta ciutat colombiana, coneguda com La Heroica és famosa, a més de pel seu patrimoni i el seu passat colonial o les seves platges tranquil·les per la seva cuina, entre la qual s'inclouen plats típics que no et pots perdre, com l'arròs amb chipi chipi, el llom de porc amb salsa de tamarinde o la crema de llagostins.

 


Un altre gran exemple de gastronomia caribenya és Samaná, a República Dominicana. Aquí podràs gaudir de peix fresc cuinat a la graella a la mateixa platja mentre beus una pinya colada feta amb pinya natural triturada a l'interior d'un coco acabat de tallar. Tot un festival d'olors i sabors per gaudir.


Oïda: Música i ritme

La cadència de les onades trencant a la sorra és un so molt agradable que també associem al Carib, però més enllà d'això, la música és molt present en aquesta zona i això ens porta al sentit de l'oïda amb el què seguim descobrint destinacions caribenyes. I aquí no podíem deixar d'esmentar Cuba. Un país on la música és molt present en el dia a dia dels seus habitants.

 

El son, el danzón o la salsa són només alguns dels ritmes que podràs gaudir si visites l'illa. Deixa't portar per la música mentre descobreixes els més de 900 monuments de l'Havana Vella o et relaxes a Varadero, que amb els seus més de 20 quilòmetres de platja es converteix en una destinació perfecta per relaxar-se i gaudir del mar, el sol, el busseig i el snorkel.





Vista: Llums i colors

Si parlem de colors de seguida pensem en el verd de Punta Cana, el blau del mar Carib, la sorra blanca de les platges o les diferents tonalitats del cel al capvespre. Les llums i els colors del paisatge caribeny són molt especials, però, relacionats amb el sentit de la vista, hi ha moltes altres meravelles que el Carib et permet descobrir.


 

Des de contemplar restes de ciutats maies com Chichén Itzá o Tulum a la Riviera Maya fins a les curioses badies bioluminiscents de Puerto Rico. Un fenomen que es produeix en molt pocs llocs del món quan els organismes microscòpics unicel·lulars anomenats dinoflagel·lats creixen en quantitats prou grans com per produir un efecte de "resplandor en la foscor". Quan vogues o salpiques, aquests organismes s'il·luminen com a milers de bombetes verdes i blaves a l'aigua.



Tacte: A flor de pell

I per últim, però no menys important, ens falta descobrir el Carib a través del tacte. La sensació de l’aigua a la pell, la sorra fina sota els peus o la carícia de la brisa. Són aquestes sensacions a flor de pell que comparteixen totes les destinacions caribenyes des de Jamaica a Punta Cana passant per Bahames o San Juan.

Com pots comprovar. el Carib és un lloc únic però alhora són moltes destinacions, perquè les descobreixis, les visquis i les gaudeixis de ple amb els cinc sentits. Véns?