img-blog

Estats Units, un país de contrastos

img-usuario
12/05/2023

El somni de molts viatgers és creuar l'atlàntic i fer un gran viatge als Estats Units, conèixer Nova York, Los Angeles o San Francisco i passejar pels paisatges i carrers que tantes vegades hem vist a les pel·lícules.

Però els Estats Units són molt més que el que es veu al cinema i a la tele. És un país de contrastos i les seves grans dimensions fan que puguem passar del mar gelat i les escarpades serralades d'Alaska a l'etern estiu de Califòrnia, o de l'enrenou i l'artificiositat de Las Vegas, als parcs naturals d'Utah o a la barreja de cultures de San Antonio de Texas.

Avui et proposem un recorregut per aquestes destinacions per al teu proper viatge a EUA, des d'algunes de les més típiques a d'altres completament desconegudes perquè decideixis tu quina de les diferents cares d'aquest país vols conèixer.

 

Alaska, fred i natura

Comencem per Alaska, l'estat més gran dels Estats Units. Alaska està ubicat a la regió nord-oest del país, molt a prop de l'àrtic, i el seu paisatge destaca per les muntanyes nevades, glaceres, rius, boscos i una rica diversitat natural. En un viatge per aquest estat podràs veure óssos, contemplar com les glaceres llisquen cap al mar o practicar senderisme pel parc nacional Denali.

 




Una de les principals ciutats d'Alaska és Anchorage, la que compta amb un nombre més gran de població nativa i que és el punt de partida per realitzar alguns creuers o viatges en ferrocarril a través de tot l'estat.

Califòrnia, pobles costaners i sequoies

Califòrnia és un dels estats més turístics dels Estats Units, tant per als mateixos nord-americans com per als turistes internacionals que viatgen a les seves icòniques ciutats, com Los Angeles o San Francisco o als seus espectaculars paratges naturals com el Grand Canyon o el Parc Nacional de Yosemite.






Una part potser més desconeguda, però molt atractiva, d'aquest estat és la costa central, un paisatge de pobles costaners, boscos de sequoies o quilòmetres de les seves famoses vinyes que s'ha convertit en el nou destí de moda, amb pobles com Los Álamos o Los Olivos, famoses pels seus cellers i la seva atractiva oferta gastronòmica i cultural.


Utah, aventura i història

Amb cinc parcs i vuit monuments nacionals aquest estat, situat a l'oest del país, és la destinació preferida per als amants de l'aventura. Aquí hi ha els parc de Zion, amb més de cinc milions de visites anuals, famós pels seus canons fluvials i els seus penya-segats imponents on transcorren els centenars de quilòmetres d'itineraris ciclistes o senderistes.




Però a més dels seus atractius naturals, a Utah, concretament a la seva capital Salt Lake City, podràs conèixer algunes curiositats del passat i la història dels Estats Units. Aquesta ciutat, a més de ser la seu de l'Església de Jesucrist dels Sants dels Últims Dies, compta amb el popular Museu d'Història Natural, que acull una important col·lecció de fòssils i curiosos artefactes històrics. A més, aquest estat és el bressol d'un dels festivals de cinema més importants del món, el Sundance Film Festival de Park City.


Nevada, molt més que Viva Las Vegas

Nevada és un estat de l'oest dels Estats Units famós per albergar la ciutat de Las Vegas, una urbs construïda enmig del desert on es diu que hi havia un oasi (d'aquí el seu nom). Actualment Las Vegas és internacionalment coneguda pels seus hotels i casinos, els artistes residents que hi actuen i la seva àmplia proposta gastronòmica i d'entreteniment.

 

 

Però Nevada és molt més que això, ja que aquí podràs gaudir d'un dels parcs naturals més espectaculars del país, el Death Valley o la ciutat històrica de Virginia City, l'Àrea Nacional de Conservació Red Rock Canyon i el Llac Tahoe a la frontera entre Nevada i Califòrnia. També a Nevada podràs explorar el paisatge desèrtic mentre practiques senderisme, ciclisme, escalada o esports aquàtics als seus nombrosos llacs i rius.


Texas, diversitat cultural i gastronòmica

L'estat de Texas, al sud del país, és un altre dels grans estats dels Estats Units, famós per la seva història, gastronomia i diversitat. A més dels seus impressionants paisatges desèrtics, Texas és coneguda per la seva riquesa històrica i cultural. Bressol de la cuina tex-mex aquí podràs assaborir plats com el chili con carne, el rostit i els mariscs del Golf de Mèxic i gaudir de la seva història i patrimoni.

 





San Antonio, la segona ciutat més gran de Texas, nomenada Ciutat Creativa de la Gastronomia per la UNESCO; s'ha consolidat com a destí culinari, gràcies a la barreja d'herències mexicana, espanyola i alemanya. Però a més de la seva important oferta gastronòmica, Sant Antoni també compta amb un ric patrimoni, fruit de la seva herència colonial, representat a les antigues missions espanyoles que encara es conserven, com El Álamo.


Com pots comprovar els Estats Units és un país de contrastos, on conviuen diferents paisatges, ciutats i maneres d'entendre el món. Per on començaràs a descobrir-ho?