img-blog

Guia per al viatge de la teva vida a Mongòlia

img-usuario
25/06/2024

Reconeguem-ho: Mongòlia no és un destí convencional. Aquest enorme país asiàtic que fa frontera amb altres gegants com Rússia o la Xina, no obstant, pot convertir-se en un dels grans viatges de la teva vida precisament per les seves particularitats. Acompanya’ns per aquesta guia de Mongòlia, on t'oferim les suficients raons per incloure aquest país en la teva llista de prioritats.

Curiositats de Mongòlia

  • Sabies que la capital del país mongol és la capital més freda del món? Tot i que els estius d'Ulan Bator són temperats, els hiverns són gèlids. Tant és així que en els dies més freds, la ciutat pot assolir mínimes de -40 ºC.
  • A Mongòlia es troba el desert més gran del continent asiàtic. És més, el Desert del Gobi és un dels principals atractius d'aquest país. Amb una superfície al voltant dels 1.300.000 km2, és el desert més fred del món i hi habiten camells, antílops o lleopards, entre altres.
  • A Mongòlia pots degustar begudes tan excèntriques com la llet de euga (kumis) o de camell, no aptes per a tots els paladars.
  • El poble mongol ha estat tradicionalment nòmada, d'aquí els paisatges esquitxats de iurtes, unes tendes de campanya típiques amb forma circular i molt resistents. Dormir en una d'elles durant el teu viatge per Àsia Central és tota una experiència.
  • El mític tren Transmongolià té la seva sortida a Moscou, travessa Rússia i s'endinsa en les estepes de Mongòlia.

4 llocs que visitar a Mongòlia

Ara que ja coneixes algunes peculiaritats del gegant asiàtic, et proposem alguns dels llocs que has de visitar a Mongòlia.


1. Desert del Gobi

Anar a Mongòlia i no endinsar-se al Desert del Gobi? Impossible! Descobreix un entorn de suaus dunes i de cavalls salvatges en llibertat. Per explorar bona part d'aquest enclavament, el millor és desplaçar-se en vehicle tot terreny.

2. Parc Nacional de Gorkhi-Terelj

El parc nacional més impressionant de Mongòlia és aquest, on admirar els paisatges en tons terra, visitar el temple Aryabal i dormir en una iurta tradicional.

3. Ulan Bator

La capital és la porta d'entrada a Mongòlia, així que mereix la pena dedicar alguns dies a explorar-la bé. En aquesta ciutat tindràs l'oportunitat de passejar per la Plaça Sükhbaatar, fascinar-te amb el Palau d'Hivern de Bogd Khan i deambular entre les parades del mercat de Naraan Tuul, un dels més grans d'Àsia.

4. Jarjorin

L'antiga capital de Mongòlia és un dels llocs més interessants del país. Ubicada al cor de Mongòlia, Jarjorin no passa desapercebuda per espais com el monestir budista d'Erdene Zuu i, sobretot, per l'autenticitat que destil·la cada racó. Aquesta ciutat, així mateix, és Patrimoni de la Humanitat de la Unesco.

Documentació i visat per viatjar a Mongòlia

Per viatjar a Mongòlia sent espanyol no es necessita visat, només passaport amb una validesa superior a 6 mesos. Els turistes espanyols, juntament amb els nacionals de més d'una trentena de països, gaudeixen, per tant, d'una exempció de visat per visitar aquest país. És més, hi poden romandre únicament amb passaport fins a 30 dies renovables.

Clima a Mongòlia

Mongòlia gaudeix d'un clima de tipus continental caracteritzat per hiverns llargs i extremadament freds. Les nits poden ser fresques fins i tot a l'estiu, d'aquí que la millor època per viatjar a Mongòlia sigui en els mesos de primavera i estiu, en què les temperatures són més suaus.

On dormir a Mongòlia

Com en qualsevol altra capital, Ulan Bator ofereix una gran varietat d'opcions d'allotjament: des d'hotels exclusius fins a hostals més econòmics. A les zones rurals, pots optar per allotjar-te en establiments tipus guesthouse o casa d'hostes i, fins i tot, és molt recomanable passar alguna nit en una iurta tradicional si vols recórrer l'estepa mongola. Normalment, les iurtes són molt espaioses i acullen llits al seu interior amb totes les comoditats especialment pensades per al confort dels visitants. Això sí, recorda que el bany sol ubicar-se a l'exterior.

Com van les ganes de viatjar a Mongòlia? És possible que després de llegir aquest article i conèixer una mica més sobre la seva cultura, estiguis desitjant fer les maletes!