Ruta de safaris per descobrir Àfrica
Àfrica és el tercer continent més gran del món, el segon més poblat i el primer en nombre de països (té 54), però també és un dels llocs més fascinants del planeta gràcies a la seva flora i fauna.
Si ets un amant de la natura en el seu estat més salvatge i sempre has somiat ser un explorador, segueix llegint, perquè avui et portem una ruta per diferents països africans perquè, de safari a safari, puguis descobrir totes les meravelles de la natura, la història i la cultura africanes.
El bressol del safari
Situat a l'est d'Àfrica, Kenya és el bressol del safari i de la cultura Masai i compta amb nombrosos parcs nacionals, poblats per animals salvatges al seu hàbitat natural. Per això, la nostra primera proposta és un safari a peu per la Reserva Nacional de Masai Mara. Aquesta zona, situada a la regió del Serengueti, és famosa per la fauna que l'habita.
Recorrent la reserva podràs trobar rinoceronts negres, hipopòtams o guepards, així com gaseles, impales o girafes, centenars d'espècies d'aus i sobretot nyus dels quals es calcula que hi ha milions d'exemplars.
En aquesta regió habita també la comunitat massai, un poble nòmada famós per la seva cultura, les seves robes vermelles i els seus característics collarets de comptes que ha estat capaç de mantenir les seves tradicions i costums en plena sabana africana, apostant també per la conservació del medi al que viuen.
També a Kenya pots visitar un dels parcs nacionals més antics del país, el Parc Nacional de Tsavo East, ubicat al que anteriorment es coneixia com el desert Taru. En un safari per aquest parc et pots trobar amb els famosos Big Five, aquests cinc grans animals representatius de tot el continent: l'elefant africà, el búfal africà, el lleó, el lleopard i el rinoceront negre.
La pradera sense fi
Una altra de les destinacions ideals per anar de safari és Tanzània on trobaràs el Serengueti, el parc nacional més popular del país, que en llengua massai significa “pradera sense fi”. Aquests més de 14.000 quilòmetres quadrats són escenari, cada any, d'una de les migracions animals més espectaculars, quan centenars de milers de zebres, gaseles i nyus arriben a aquestes planes obertes a la recerca de pastures fresques i aigua.
Una altra opció en visitar Tanzània és fer un safari a l'alba de camí cap a una de les zones més famoses del país. La zona de conservació de Ngorongoro, una àrea protegida situada a les terres altes volcàniques de Tanzània. Durant aquest safari és habitual veure lleons, lleopards i guepards descansant sobre els kopjes, una mena d'illes de roques entre un mar d'herba.
El cràter del Ngorongoro a més de ser la zona protegida de menor extensió on pots trobar-te amb els Big Five és també patrimoni de la Humanitat, tant natural com cultural ja que aquí es conserven algunes troballes arqueològiques de l'homo habilis que va habitar la zona fa aproximadament dos milions d´anys.
Tanzània és també la terra dels baobabs, aquests característics arbres els troncs buits dels quals són capaços d'emmagatzemar aigua i és també la terra dels boiximans, tribus com els Datoga i els Hadzebe que viuen de la caça i de la recol·lecció de fruits i arrels silvestres i aliens a la civilització i els seus avenços.
Platges tropicals
Si a més de descobrir la sabana i explorar les planes vols relaxar-te i gaudir d'una destinació de sol i platja, pots combinar els safaris i les rutes amb 4x4 amb uns dies a Zanzíbar, on les seves 25 platges de sorra blanca, aigües cristal·lines i precioses palmeres et transportaran a un paisatge tropical.
Però l´illa de Zanzíbar és molt més que platja i relax. Aquí trobaràs també una interessant flora i fauna (com els micos de cua vermella o les plantacions de clau, canyella o gingebre) i una barreja de cultures que abasta des dels tradicionals pobles Swahili al Stone Town, o la Ciutat de Pedra, el centre econòmic de l'illa on hi ha el barri històric, marcat pel seu llegat àrab i europeu.
Això és només una petita mostra del que el continent africà et pot oferir: aventura, natura, cultura, fauna i història, t'animes a descobrir-ho?