img-blog

Cinc grans viatges per a un gran estiu

img-usuario
14/04/2023

Per a molts estiu, vacances i viatges van de bracet, perquè és en aquesta època de l'any quan disposem de temps per fer un viatge més llarg, tant en distància com en durada. L'estiu és el moment perfecte per descobrir destinacions llunyanes i gaudir-ne sense presses...

I encara que encara queden uns mesos perquè arribin les vacances avui et portem una sèrie de propostes perquè comencis a planejar-les i triïs amb calma aquest gran viatge que farà del teu estiu un gran estiu.

1. Austràlia

Després de més de dos anys tancada a causa de la pandèmia, Austràlia ha tornat a obrir les portes al turisme i és un gran moment per redescobrir aquest país, des de Sydney, la seva ciutat més cosmopolita, fins a una ruta per l'oest del país, una zona menys coneguda, però amb grans atractius per als amants de la natura, com els arbres gegantins, les platges interminables, els congostos profunds i els immensos llacs.




Si et decideixes per Austràlia tampoc no et pots perdre la regió de Queensland. Aquí pots visitar el Parc Nacional de Daintree, Patrimoni de la Humanitat per la Unesco; conèixer alguna de les 274 illes de l'estret de Torres o descobrir Brisbane, capital de Queensland i seu del South Bank, un dels museus d'art contemporani més importants del país.



2. Colòmbia

Un altre dels grans viatges que faran que el teu estiu sigui inoblidable és Colòmbia. Es tracta d'un dels països amb més àrees naturals protegides, en té fins a 59 incloses a la xarxa de Parcs Nacionals i és el país amb més diversitat ornitològica del món, amb més de 1.900 espècies d'aus que habiten a les muntanyes de Perijá, la Sierra Nevada de Santa Marta, l'aiguamoll dels Flamencos o el Parc Nacional Tayrona, a la costa del Carib.

 



Colòmbia és la destinació ideal per als amants de la natura que no deixa de sorprendre el visitant des de les platges de Tayrona fins al parc natural de Los Nevados, o la vall de Cocora. Però aquest país té també un important patrimoni històric cultural amb les seves ciutats colonials com Cartagena de Indias o Barichara i els seus jaciments arqueològics indígenes com Pueblito o Ciudad Perdida.




3.
Ghana

Un dels destins menys coneguts i més sorprenents d'aquesta llista és Ghana. Aquest petit país africà té tots els atractius propis d'aquest continent, des de les seves platges espectaculars fins a parcs nacionals plens de vida salvatge, però també compta amb atractius culturals començant per la seva capital, Accra.



Aquesta ciutat, a més de ser el punt de partida per descobrir la resta del país, és una ciutat plena de vida i energia, amb mercats i restaurants on conèixer la seva cultura i gastronomia i una animada vida nocturna. Ghana és, a més, unes de les millors destinacions per practicar surf en pobles com Busua o Takoradi.

4. Laos

Ubicat al sud-est asiàtic es troba Laos, una altra de les destinacions que aconseguiran fer del teu viatge una experiència inoblidable.

Aquest petit país, conegut pels paisatges verds que voregen el riu Mekong, és conegut com el Regne del Milió d'Elefants i encara conserva la seva naturalesa en estat pur, la seva riquesa cultural i l'amabilitat dels seus habitants que fan que es pari el temps i tot flueixi a un altre ritme.


Des de la vella capital imperial, Luang Prabang, Patrimoni Mundial de la Unesco a Van Viengm una de les destinacions de moda, passant per la capital Vientiane, a Laos trobaràs opcions per a tots els gustos, des d'excursions o senderisme pels seus boscos, passejades amb globus o una sorprenent gastronomia als seus curiosos restaurants fluvials.



5. Perú

I si ets un amant de la gastronomia, el Perú hauria de ser la teva destinació per a aquest estiu. Alguns afirmen que la seva capital, Lima, s'ha convertit en els darrers anys en la capital gastronòmica d'Amèrica Llatina. No en va, aquesta ciutat és internacionalment coneguda pel tradicional ceviche que conviu amb les seves innovadores propostes culinàries i la fusió de tradicions de diferents indrets del món.


 

Però el Perú és molt més que la seva capital i el seu llegat inca és famós a tot el món. Potser el més conegut és el Machu Picchu, un dels centres religiosos, polítics i culturals més importants de l'imperi incaic que amaga enigmes sobre el seu propòsit que encara avui continua sent un misteri. Però a més de la sagrada ciutat inca, el Perú compta amb altres jaciments com Choquequirao, un impressionant centre inca només apte per als més atrevits al què s'accedeix després de 28 km a peu o Ollantaytambo una fortalesa al vessant d'un turó en ple Valle Sagrado dels Inques.


Avui t'hem parlat de cinc grans viatges a cinc destinacions espectaculars, diferents, més o menys populars, però amb una cosa en comú: tots aconseguiran que visquis unes vacances inoblidables i faran del teu estiu un gran estiu.