img-blog

Destinacions de vacances més enllà de l'estiu

img-usuario
04/07/2023

Tot i que la majoria de les persones tenen vacances a l'estiu, n'hi ha d'altres que per feina, agenda personal o qualsevol altra circumstància, en tenen en una altra època de l'any. Perquè encara que tendim a relacionar-les amb aquests mesos de l'any el “descans temporal d'una activitat habitual, principalment del treball remunerat o dels estudis” (vacances segons el diccionari), no ha de ser a l'estiu.

El que sí que passa sempre en aquests períodes de descans, siguin quan siguin, és que durant el temps que en gaudim no ens importa el rellotge ni el dia de la setmana. Per això avui et portem una sèrie de propostes perquè puguis gaudir de diferents destinacions de vacances en qualsevol moment, així que ja saps, pren nota de totes elles per gaudir de... Menys dilluns i més vacances!

Destinacions properes

Si les teves vacances són curtes o ets dels que prefereixes no anar-se'n gaire lluny, hi ha destinacions que pots visitar sense anar massa lluny de casa, com és el cas de les Balears. Aquestes illes, que solem associar a sol i platja, són això i molt més. Mallorca és també naturalesa i cultura; Menorca és patrimoni i tradició, Eivissa és història i Formentera és paisatge.

 


El mateix passa amb les illes Canàries, famoses per les seves platges i els carnestoltes, les Canàries compten amb quatre Parcs Naturals, cinc de les seves illes són reserva de la Biosfera i el seu paisatge és impressionant en qualsevol època de l'any. L'illa volcànica de Lanzarote, la majestuositat de Tenerife o la diversitat de Gran Canària, per citar-ne només algunes, són destinacions perfectes en qualsevol moment.


Si durant les teves vacances prefereixes fer turisme urbà o gastronòmic, visitar museus i conèixer el patrimoni, una ruta per una o diverses destinacions europees és la millor opció. Portugal; amb les platges i pobles costaners; Itàlia, amb el seu patrimoni artístic i culinari conegut a tot el món; Alemanya, amb els seus castells i els seus impressionants paisatges o França, amb els seus museus i palaus són només algunes de les nostres propostes, però n'hi ha moltes més.


Desconnexió i relax

Prefereixes unes vacances de relax, de desconnectar de la rutina i deixar-te endur sense plans ni presses? Doncs també tenim moltes opcions per a tu, independentment de quan puguis viatjar.

Una de les destinacions de vacances més populars del món per relaxar-se és el Carib, el nom amb què es coneix el Mar Carib i totes les illes i costes que envolten aquest mar. Cartagena d'Índies famosa pel passat colonial; L'Havana i Varadero amb el nucli antic i les platges; Punta Cana aquest paradís verd de platges turqueses i sorra blanca o la Riviera Maya amb els seus tresors maies com Chichén Itzá o Tulum, el Carib té moltíssim per oferir.


Un altre destí famós per desconnectar de tot és Maldives, els paisatges de cels blaus, platges de sorra fina i aigües cristal·lines que caracteritzen aquestes illes de l'oceà Índic, a més dels seus espectaculars esculls de corall, és el més semblant a la idea de paradís que tenim molts, oi?


Però si vols relaxar-te sense centrar-te només en una destinació de sol i platja hi ha altres maneres de viatjar sense presses ni preocupacions: els creuers. Des de creuers exòtics al Japó fins a rutes per la Polinèsia, travesses transatlàntiques de pel·lícula o itineraris més clàssics pel Mediterrani o el Danubi viatjar en creuer és una experiència diferent.


Altres cultures

Si ets dels que aprofiten les vacances per fer grans viatges i conèixer altres cultures, també tenim opcions per a tu.

Turquia, és una d'aquelles destinacions on pots gaudir de conèixer una nova cultura i sorprendre't amb els seus exòtics paisatges, els seus escenaris de telenovel·la i la impressionant regió de la Capadòcia amb les seves ciutats subterrànies.


Si més que cultura prefereixes aventura, la teba destinació perfecta pot ser Sud-àfrica, un país de contrastos on tindràs l'oportunitat de sortir de safari i observar de prop la fauna salvatge, els coneguts com a "Cinc Grans" (lleó, lleopard, elefant, búfal i rinoceront).


En canvi, si ets dels que viatgen per aprendre i conèixer altres maneres de veure el món també tenim diferents propostes per a tu: destinacions exòtiques, amb cultures diferents com Vietnam on descobrir els seus arrossars, la seva capital Hanoi, o la impressionant Badia Halong. Cambodja, amb els seus antics temples com el d'Angkor, per no parlar de l'Índia on podràs visitar alguns dels temples, monuments i ciutats més fascinants del món, com el Taj Mahal, la Ciutat Rosa de Jaipur, les dunes del desert o el bullici de Nova Delhi.



Com pots comprovar, tant se val quan tinguis vacances, hi ha destinacions per a tots els gustos que pots visitar en qualsevol moment. I tu, ja tens el teu viatge?