img-blog

Vacances sèniors: 6 escapades per rejovenir!

img-usuario
03/10/2024

Les ganes de gaudir i de viure noves experiències mai s'esgoten, i viatjar no entén d'edats. El que sí que pot ser diferent en cada etapa vital és l'estil d'escapada: mentre els joves prefereixen destinacions més dinàmiques i plenes d'activitats, a partir de certa edat es prioritzen altres aspectes, com el confort, les visites culturals i la gastronomia. A la recerca de les millors vacances sèniors? Et proposem algunes idees que encaixaran a la perfecció amb els teus interessos.

1. El Jerte i la Vera, monestirs i cirerers en flor

Extremadura està de moda, així que pots començar pel meravellós Valle del Jerte per explorar aquesta regió tradicionalment oblidada. Un dels tresors d'aquest territori és Càceres, ciutat declarada Patrimoni de la Humanitat per la Unesco i punt de partida perfecte per recórrer aquest entorn natural ple de precioses poblacions com Jerte o Cabezuela del Valle. Si el teu viatge coincideix amb la primavera, podràs contemplar la seva faceta més vistosa amb els camps plens de cirerers en flor.

Al nord de Càceres també trobem la comarca de la Vera, una altra de les joies de la regió extremenya que acull relíquies arquitectòniques com el monestir de Yuste, que data del segle XV, i localitats pintoresques com Jarandilla de la Vera i Garganta la Olla.

2. Cadis, pobles blancs i natura

Passejar pels carrers dels pobles blancs gaditans rejoveneix a qualsevol! Vejer de la Frontera és un d'ells, fotogènic en pràcticament qualsevol racó. Però no és l'únic. Amagats a la Sierra de Grazalema es troben Ubrique o El Bosque. Després de perdre't pels seus carrerons estrets, empedrats i rodejats de casetes blanques, pots aprofitar per admirar magnífics paisatges amb el riu Guadalete com a rerefons. I ja que estàs de ruta per la província gaditana, acosta't a Jerez de la Frontera, municipi amb una marcada personalitat i famós pels seus vins i cavalls de raça.

3. Rías Baixas (Galícia), gastronomia i rutes històriques

Per a amants del bon menjar, Galícia no té gairebé rival. Aquesta regió alberga llocs tan especials com les Rías Baixas, que comprèn poblacions tan encantadores com Cambados o Baiona. Cambados és el bressol de l'albariño, amb la qual cosa una visita a un celler és una experiència ineludible. Per la seva banda, Baiona sorprèn per monuments com la Fortaleza de Monterreal, actual Parador de Turisme, que disposa d’unes icòniques vistes de la costa. Una escapada per les Rías Baixas també pot incloure visites a Santiago de Compostela i a Vigo. Fins i tot, si encara et queden forces, tens la possibilitat de creuar al país veí i trobar-te amb Oporto, una delícia tant per a la vista com per al paladar.

4. Astúries i Cantàbria, entre el verd i el blau

És impossible cansar-se del nord d'Espanya, ja que sempre queden racons per conèixer. En el cas d'Astúries, qui diria que no a una excursió a Cangas de Onís, amb el seu emblemàtic pont romà? Per a entusiastes de la natura, els llacs de Covadonga són un paratge excepcional, mentre que si prefereixes el blau de la costa, Ribadesella o Llanes són excel·lents opcions.

Cantàbria proposa diverses rutes interessants. El municipi de Santillana del Mar és elegant i medieval, ideal per a una excursió relaxada. Tampoc et pots perdre Comillas, que dona la benvinguda amb espectaculars exemples d'arquitectura modernista com el Palau de Sobrellano.

5. Itàlia, encants de la Toscana i Roma

Itàlia és sempre un encert. Està plena de llocs encantadors, d'aquí la dificultat d'escollir-ne només uns quants. Tots els viatges haurien d'arrencar a Roma, on no pots perdre't la Capella Sixtina i els Museus Vaticans, però tampoc la Fontana de Trevi o la Plaça del Panteó. Per a molts, la regió de la Toscana és un somni fet realitat, amb esplèndides ciutats com Florència, Pisa o Siena. Totes elles amaguen palaus renaixentistes i esglésies medievals que ompliran d'esplendor el teu àlbum de fotos.

6. Costa valenciana, molt sol i relax

Finalment, un viatge que mai falla i que regala tot el relax que un necessita. La costa valenciana dona molt de sí, i sempre està a l'alçada de qualsevol requeriment. Al costat del Mediterrani trobem localitats lluminoses i càlides com Dénia, Calp o Torrevella, perfectes per passar-hi uns dies relaxant-se sota el sol. L'oferta hotelera és immensa i variada, amb opcions per passar una setmana o, fins i tot, dues.

És hora de planejar les pròximes vacances! Són moltes les destinacions indicades per a sèniors, amb tota mena de comoditats i perfectament comunicades amb les principals ciutats d'Espanya.