img-blog

Viu un Nadal diferent: viatja…

img-usuario
19/09/2023

El Nadal és una de les èpoques de l´any més esperada per moltes persones. És temps de vacances, de regals, de celebracions, però sobretot és el moment de compartir temps amb la família i els amics. Si vols fer tot això, però de manera diferent, tenim la solució perfecta: viatjar.

Avui et portem una sèrie de propostes per a què visquis el Nadal que vols, però d'una altra manera. Fugint del fred a climes més càlids o al contrari, submergint-te en paisatges nevats; vivint un nadal de pel·lícula en algun dels escenaris més típics d'aquesta època o refugiant-te en la tranquil·litat de la natura. Celebrant aquestes dates amb tot el que signifiquen o buscant destins amb costums i tradicions diferents.

 

Càlid vs fred

El nostre Nadal es caracteritza, entre altres coses, per l'hivern i el fred, però, òbviament, no és així a tot el món. Si ets dels que, tot i agradar-te el Nadal, prefereixes l'estiu, tens moltes opcions per viatjar durant aquesta època i gaudir de climes més càlids.

Les Canàries, concretament Lanzarote i Tenerife, són una destinació relativament propera i càlida on viure un nadal diferent. Però si el que vols és sol, platja i relax en la seva màxima expressió, el teu destí per aquest Nadal és Punta Cana. T'imagines començar l'any nou gaudint del sol i les aigües cristal·lines de les platges del Carib? Això sí que és una manera diferent de passar el Nadal!



Però si per contra ets d'aquelles persones a qui agrada l'hivern i gaudeixen amb els paisatges nevats el teu destí perfecte és un altre: Lapònia. Aquí podràs gaudir del Nadal amb tots els sentits, passejar amb trineu, fer un safari a la neu, pescar al gel o visitar el poble natal del Pare Noel. L'opció perfecta si viatges amb els més petits de la casa.


Esperit nadalenc vs esperit aventurer

Quan pensem per Nadal, a molts de nosaltres se'ns vénen al cap imatges de les pel·lícules tan típiques d'aquesta època, amb ciutats plenes de llums i arbres decorats, pistes de gel per patinar i cafeteries on reposar forces amb una xocolata calenta . Tot això i molt més és el que podràs viure en primera persona si decideixes passar el Nadal a Nova York, una de les ciutats més fascinants del món, que en aquesta època de l'any encara és més màgica.

 


Si per contra ets una mica Grinch, aquest personatge de pel·lícula que no vol saber res del Nadal, també tenim un destí ideal per a tu, on desconnectar i viure un altre tipus d'aventures: Egipte. La terra dels faraons és el lloc perfecte per oblidar-te de l'ambient nadalenc i descobrir les meravelles que amaga com les Piràmides, el caos d'una ciutat com el Caire o la tranquil·litat d'un creuer pel Nil.



I si prefereixes una destinació més en contacte amb la natura, Costa Rica podria encaixar amb tu. Una escapada a aquest país, famós pels seus parcs naturals i la seva biodiversitat, és una altra de les opcions perfectes per viure un nadal diferent.


Nadal tradicional vs altres tradicions

Si el teu nadal somiat s’assembla més als tradicionals, hi ha algunes destinacions que no et pots perdre: Polònia i els seus mercadets nadalencs de Cracòvia o Gdansk; un creuer pel Rin, des d'on podràs conèixer Amsterdam, Anvers o Utrech i les seves tradicions per començar bé l'any.


Una altra de les tradicions del Nadal és el concert d'any nou de la filharmònica de Viena, al qual pots assistir si t'escapes aquests dies a la ciutat austríaca.

I una tradició nadalenca que tenim molt arrelada és la dels Reis Mags, i si ets dels que viu aquesta tradició amb la mateixa il·lusió que un nen tenim el millor pla per a tu, una ruta pel desert del Marroc a la recerca de Ses Majestats .

 


Però si el que et ve de gust és conèixer altres tradicions i maneres de celebrar el Nadal molt diferents de les nostres, la teva elecció és Vietnam, un país que malgrat ser majoritàriament budista celebra aquestes festes com una de les principals festivitats de l'any, a causa del seu passat com a colònia francesa.


Com veus, hi ha moltes i molt diferents opcions perquè, siguis com siguis, aquest any no et quedis sense viure un Nadal diferent. Quin és el teu destí preferit en aquesta època?